Marstrands Havshotell

Ville ha hög klimatkomfort och låga driftskostnader

DSC04143

Ventilationssystem
8 st. PUHZ HRP 200 YKA och PAC IF 012 B-E
Inomhusklimat hotellrum
5 st. PURY P400 YHM-A
124 st PEFY P VMR-E
Varmvatten- och värmesystem
7 st. PWFY P100 VME-BU
2 st. CAHV P500 YA-HPB
1 st. PQRY P 250 YHM-A

DSC04179

124 rum och ett SPA-område

Marstrands Havshotell har 124 rum och ett SPA-område med både bastu och pooler. Hotellet har också en stor restaurang belägen i byggnaden. Konsultföretaget och hotelldistributören förklarade tidigt att de ville ha ett hotell med hög klimatkomfort och låga driftskostnader. Uppvärmning av lokalen fanns, men anslutnings- och energikostnaderna var höga när man jämförde med R2- och ATW-systemen. Både hotellägaren och arkitekten valde inomhusdelen PEFY P VMR för att värma och kyla rummen.

IMG_1451

Återanvända värme där det fanns behov av varmvatten

I samma system användes PWFY P VME-BU-enheter för att återanvända värme där det fanns behov av varmvatten. Det var också möjligt att regenerera energi från vatten som blivit över i SPA-avdelningen tillsammans med markkällor. Här valde MEU-SWE WR2-systemen tillsammans med PWFY P VME-BU.

För att stödja värme- och varmvattensystemen vid extrema temperaturer valde konsulterna CAHV P500 YA-HPB för dennes effektivitet, men också för enhetens höga utgående vattentemperatur vid låga temperaturer.

Som ventilationssystem valde konsulterna Zubadan Inverter PUHZ HRP 200 YKA tillsammans med ventilations-interfacet PAC IF 012 B-E.

IMG_1499

Ingen annan värmekälla

MEU-SWE har bidragit med designhjälp och uträkningar till hotelldistributören och dess konsulter. Västteknik AB har gjort installationerna. Hotellet har ingen annan värmekälla än de installerade värmepumparna från Mitsubishi Electric.

Har du ett liknande projekt och vill veta mer?