Vad har Park 49 i Göteborg och Marriotts femstjärniga hotell gemensamt med såväl gym som livsmedelsaffärer runt om i landet?

 

Alla har klimatsystem från Mitsubishi Electric

Helhetslösningar för energieffektivisering

För att klara framtidens krav på låg energiförbrukning i byggnader krävs det att de system som installeras för värme och kyla idag är flexibla när det gäller att flytta och återvinna energi. 2015 startade därför Mitsubishi Electric en fastighetsavdelning, Mitsubishi Electric Professionals (MELPRO), vars fokusområde är att hjälpa framförallt Kyl och VVS-konsulter samt fastighetsägare att hitta helhetslösningar för värme och kyla. Genom att effektivt använda Mitsubishi Electric kvalitetsprodukter i rätt designade system kan fastighetsägare effektivt återvinna överskottet från olika kyl- och värmesystem. Till exempel har ett flertal gymanläggningar CityMulti-system, där överskottet från kylningen i spinningsalen används till att producera duschvatten till de svettiga cyklisterna.

DSC03399

 

Hållbara lösningar

Vi hjälper konsulter och fastighetsägare att hitta rätt system med rätt tillämpning för att få hållbara lösningar som kommer till nytta både komfortmässigt och energimässigt. Det är viktigt att titta på vilka energilaster det finns att tillgå så att de kan samspela med varandra. En unik fördel vi har är att våra system är lättstyrda även i komplexa system.

 

Med hjälp av våra kylmaskiner och värmepumpar kan vi bygga system som ger både god komfort och stora miljövinster.

DSC_0358-web

Vår erfarenhet

Inom MelPro har vi en god samlad erfarenhet av systemintegration inom HVAC. Vi har lång erfarenhet inom ventilation både när det gäller kyla och värme. Vår samlade erfarenhet inom DX kyla/värme både komplexa CityMultisystem och Splittsystem är gedigen. Större system med  luft/vatten och vätske/vattenvärmepumpar med olika tekniska lösningar och komplexitet är vi mycket bekväma med. Vätskekyla har vi god erfarenhet av och likaså har vi en stor förståelse för behov i relation till fastighetsautomation.

DSC_00091

Vårt erbjudande

Vår samlade erfarenhet inom HVAC samt vår samlade erfarenhet av lyckade projekt med Mitsubishi Electrics kvalitetsprodukter gör oss till ett gott bollplank till dig. Att vara rådgivande och vägledande är led ord som vi har med oss in i varje projekt. Inom MelPro har vi även en systemdesigner som är behjälplig i visualisering av projekt.

Vi hjälper er gärna med:

 

– Systemval
– Produktval
– Systemdesign
– Underlag för energibedömning
– Underlag för LCC-kalkyler
– Vägledning i samband med investering

Relationer och dialog är viktigt för oss

 

Vi värdesätter relationer och tror att vi tillsammans skapar bättre resultat än var och en för sig. Tack vare öppen dialog har vi hjälpt många fastighetsägare och konsulter att ta fram unika lösningar för just deras fastighet. Öppenhet, transparens och positivt utbyte är viktigt för oss. Vi uppskattar nytänkande och erfarenhetsöverföring. Vi finns gärna med i projekt från ax till limpa.

 

Genom att effektivt använda Mitsubishi Electric kvalitetsprodukter i rätt designade system kan fastighetsägare effektivt återvinna överskottet från olika kyl- och värmesystem. Vill du veta mer?

 

Läs gärna om våra referensprojekt

DSC_0406-web

Berätta för oss hur du vill ha det.
Så ordnar vi det

 

Tack vare öppen dialog har vi hjälpt många fastighetsägare och konsulter att ta fram unika lösningar för just deras fastighet. Öppenhet, transparens och positivt utbyte är viktigt för oss. Vi uppskattar nytänkande och erfarenhetsöverföring. Vi finns gärna med i projekt från ax till limpa.

 

Våra produkter

DSC03386

MELPRO TIPS

 

Läs artikeln där vi berättar och tipsar om olika lösningar på olika typer av fastighetsbehov vid kyla.

 

Läs artikel om kyla

Läs artikel om värme

DSC_0093-e1441894165992

Melpro-Vektoriserad

Vi besöker gärna er för:

– Produktgenomgång
– Utbildning
– Öppet möte kring systemval i specifikt projekt

 

Hör gärna av er så bokar vi in möte.

 

Vem skall jag kontakta?

På kartan ser ni vem som är er naturliga kontaktperson.
Tveka inte att ringa eller maila oss. Vi är här för er!

Södra Sverige

Christian Stendahl2

Christian Stendahl
Christian.Stendahl@se.mee.com
08-625 10 40

Västra Sverige

andreas

Andreas Palm

andreas.palm@se.mee.com

08-6251012

Mellersta & Norra Sverige

Johan_Haag_MelPro

Johan Haag

johan.haag@se.mee.com

08-6251203