Mitsubishi Electrics medarbetare stöttar civilsamhället under covid19-pandemin

Kategoriz Information

Hemvärnet-Fältsjukhuset-Älvsjö

Många av våra hundratalet anställda engagerar sig privat i olika frivilligorganisationer. Mitsubishi Electric ser positivt på att anställda har detta engagemang och vi stöttar därför helhjärtat de medarbetare som tar ledigt från sitt ordinarie arbete för att hjälpa till under den rådande coronakrisen, säger Håkan Dellrud, Deputy General Manager.

En av våra produktchefer var med och byggde upp Älvsjö sjukhus i Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö i samma lokaler som nu i dagarna skulle ha huserat Nordbygg 2020. Istället för montrar med utställare, där Mitsubishi Electric skulle ha varit en av deltagarna, hittar man nu här 50 intensivvårdsplatser och flera hundra slutenvårdsplatser.

900 klädskåp och provisoriskt golv

Tillsammans med sitt hemvärnsförband bidrog vår medarbetare under ett par dygn bland annat till 900 monterade klädskåp och 400m2 provisoriskt utlagt golv i samband med upprättandet av verkstäder för fortsatt byggnation. Sjukhuset som drivs av Region Stockholm står nu klart i väntan på att tas i bruk.

– Just nu måste vi se den stora bilden, säger Håkan Dellrud vidare, och fortsätter:

– Mitsubishi Electric har en lång tradition av att stötta det lokala samhället i olika länder och projekt, det här ligger väldigt nära den verksamheten. Även om vi inte är direkt inblandade känns det bra att våra medarbetare får möjligheten att bidra där de kan.

På bilden ser du det hemvärnsförband som vår medarbetare tillhör, under arbetet på Stockholmsmässan i Älvsjö. Av integritetsskäl har vi anonymiserat alla ansikten, utom ansiktet på vår medarbetare.