Unika Ecodan CO2

Ecodan CO2 använder det naturliga köldmediet CO2 vilket gör den till en grön värmepump. Den är ett energieffektivt alternativ till traditionell uppvärmning och ger en låg uppvärmningskostnad. Mitsubishi Electrics senaste luft-vattenvärmepump är den idealiska lösningen för nybyggda bostäder och för dig med stort varmvattenbehov. En tystlåten luft-vattenvärmepump som enkelt kan styras trådlöst via WiFi.

 

Modellbeteckning:

Utomhusdel: QUHZ-W40VA
Inomhusdel: EHPT20Q-VM2EA

ecodan-co2_grön

ecodan-co2_uspar

Ny energieffektiv och miljövänlig teknik inom luft-vattenvärmepumpar

Som kanske den enskilt viktigaste förnyelsebara lösningen är värmepumpar etablerade, beprövade och mycket ekonomiskt fördelaktiga i Skandinavien. För att i framtiden hjälpas åt att få ner utsläpp som påverkar växthuseffekten har Mitsubishi Electric tagit fram en ny line-up med luft-vattenvärmepumpar med C02 köldmedium. Ecodan CO2 luft-vattenvärmepumpar är den miljövänliga lösningen för framtidens nybyggda bostäder. Lätt att installera, använda och underhålla. Ecodan är optimerad att tillgodose ditt hems kompletta behov av värme och varmvatten.

Energilagringsfunktion i Ecodan CO2

Ecodan CO2 utomhusdel är ansluten till cylindertanken med en VVS installation. Allt färskvatten passerar genom värmeväxlaren och värms upp direkt, för att sedan skickas ut i hemmet för användning av varmvatten. Energilagringsfunktionen i Ecodan CO2 ger större flexibilitet och ökad effektivitet till olika typer av bostäder.

BILD_Energilagringsfunktion i Ecodan CO2

gwp-värde

Unikt köldmedium CO2

Vi på Mitsubishi Electric är stolta med att vara unika med att kunna leverera en luft-vattenvärmepump med CO2 köldmedium. CO2 köldmedium har ett GWP-värde (global warming potential) motsvarande ett. Det innebär att vi tar täten för framtidens miljö genom att kunna erbjuda en produkt utan miljöpåverkan.

Den ska kännas inte höras

Ecodan CO2 är möjlig att ställa in så att den arbetar med mycket låg ljudnivå under alla driftlägen och vid alla utomhustemperaturer. Den har en ljudtrycksnivå på endast 43dBA vid 1m. Det innebär en flexibilitet vid installation där installatören enklare kan välja den bästa placeringen för din värmepump utan att störa grannarna.

BILD_Den ska kännas inte höras

varmvatten

Stor produktion av varmvatten

Ecodan CO2 utomhusenhet kan leverera upp till 70°C varmvatten till 200 literstanken. Utöver det kan färskvatten direkt upphettas till 65°C via Mitsubishi Electrics unika plattvärmeväxlare. Det innebär varmvatten volym motsvarande en ca 400 literstank, perfekt för dig med stort varmvattenbehov.

För nybyggnation och passivhus

Moderna hus är byggda med höga krav på miljö, låg energi och låg ljudnivå. Samtidigt är behovet av varmvatten konstant. Därför är Ecodan CO2 den perfekta lösningen för moderna hus med höga krav.

nybygge

trådlös-rumsgivare

Trådlös komfort

Ecodan CO2 kan utrustas med både trådlös rumsgivare och styrning via WiFi. Trådlös rumsgivare innebär att du enkelt kan justera värmen från soffan till önskad temperatur för bästa komfort. Om du ska resa bort trycker du bara på knappen med en resväska, varpå inställningarna anpassas för att ge maximal energibesparing. Väl på resan kan du med hjälp av MELCloud, Mitsubishi Electrics senaste app, på ett enkelt sätt övervaka och kontrollera din uppvärmning.

Laddar dokument

Inga resultat!

Använd sorteringsfunktionen ovan för att filtrera bland produkterna

Dokument

Tack för din förfrågan. Vi återkommer med offerter till dig inom kort.

Välj kontaktsätt