MELbus-Heating

 

INTELLIGENT FASTIGHETSVÄRME

 

MELbus Heating är en standardiserad värmecentralstyrning optimerad för anläggningar med Mitsubishi Electric värmepumpar.

 

MELbus_Heating_Logo

MELbus-Heating_kopplingsschema

Energioptimering
Systemet kan hantera upp till sex stycken värmepumpar och tillhörande kringutrustning såsom tillskottsvärme och cirkulationspumpar. Styrsekvensen av värmepumparna är gjord för bästa driftekonomi, komfort och ljudnivå. Olika systemvarianter och driftsparametrar väljs enkelt vid driftsättningen på Mitsubishi Electrics egen touch färgskärm. Anläggningen kan sedan övervakas och styras med Modbus TCP eller via standard MC protokoll.

 

Värmeregleringen styrs antingen av en utomhuskompenserad kurva som är justerbar på tre ställen eller med fast framledningstemperatur. Varmvatten regleras med börvärdestemperatur i förvärmningstank och ev. tillskott i slutberedare. Cirkulationspumpar, tillskott och växelventiler kan enkelt styras från Melbus Heating som är en komplett styrutrustning för dina behov.

Funktion och logik

MELbus-Heating reglerar värmepumparna efter effektbehovet i anläggningen. Börvärdet som ges av den utomhuskompenserade värmekurvan ligger till grund för hur många enheter som går i värme. När värmebehov uppstår startar första maskinen sedan startar nästa enhet efter att den har gått i över 70hz under instegningstiden. Instegningsekvensen fortsätter tills att tillräcklig effekt har tillförts, sista steget är det ev. tillskottet. När alla utedelar är igång och går i över 80 Hz kallas tillskottet in efter instegstiden. När det är en enhet (LHB) som producerar varmvatten bevakar den slingtankens temperatur och startar i varmvattenläge så fort börvärdet – differans inträffar. Om det är två enheter för varmvattenproduktion går den andra in när den första har gått över 70 Hz efter instegstiden.

Melbus-heating-skåp

Laddar dokument

Inga resultat!

Använd sorteringsfunktionen ovan för att filtrera bland produkterna

Dokument

Tack för din förfrågan. Vi återkommer med offerter till dig inom kort.

Välj kontaktsätt