Värmepumpskonvektor IDH

Värmepumps konvektor IDH är framtagen för att energieffektivt värma smutsiga och grova lokaler. De flesta förekommande inomhusdelar som kan köras i kombination med utomhusdelar, har för tät lamelldelning och  förlorar snabbt sin värmeeffekt  i lokaler med smutsig luft.

 

Modeller:

IDH-125-D IDH-200-D IDH-250-D

Värmepumpskonvektor-IDH

IDH-D_2

Fakta IDH

 

– 4 mm lamelldelning för minimalt underhåll

– Finns i effekt kombinationer från 16,0 – 31,5 kW

– Kyl och värmefunktion

– Ingen frysrisk

– Hög verkningsgrad i Värme / Kyldrift

– Stor energibesparing i lokaler med hög takhöjd

– Energi beräkna IDH i fastigheten med MELcalc

– Kombination upp till två inomhusdelar

– R32 anpassade

– Kombineras med samtliga typer av utomhusdelar

 15% besparing

 

Batterikroppen i IDH har 4mm lamelldelning och behöver därför inget luftfilter. Med energieffektiva EC fläktar passerar particklarna batteriekroppen utan att fastna. IDH suger luften från taket och blåser nedåt. I endast i fläktläge kan besparingen bli så stor som 15%  i lokalen, utöver detta kan vi med hög verkningsgrad tillföra lokalen värme från värmepumpen.

Verkstäder, lagerlokaler, köksmiljö

 

Med en rumskontroll kan en eller flera inomhusdelar styras, men det går även att kapacitetstyra en eller flera med analog signal från ex. övergripanden styrutrustning. Med energieffektiv värmepumpning reduceras kostnaderna avsevärt för fastighetsägaren. IDH passar utmärkt för uppvärmning av verkstäder, lagerlokaler, köksmiljö etc.

I kombination med interface PAC-IF EP för kyl och värmepumpsdrift

 

Med interface PAC-IF EP kan externa fläktkonvektorer användas för att kyla eller värma lokaler och byggnader. PAC IF EP har fläkt matning och styrning för upp till 3 externa produkter. Systemet styrs via rumskontroll PAR33 MAA-J men kan även styras via analog signal.

IDH-D_1

Miljövänligare R32

 

I kombination med utomhusdel PUZ-ZM med R32 köldmediumet blir IDH effektivare och miljövänligare. Dessutom är installationen mer flexibel med längre rörlängder än tidigare R410A köldmedium.

 

Läs mer om R32

timeforr32_logo_4c

DSC_0075-web

Lagerlokal fick anpassad värme med minimalt underhåll

Amet & Partners AB övertog lagerlokal på 650 m² med 12 m i takhöjd som uppvärmdes av varmluft blåsande oljepanna. Med tanke på att företaget är Miljödiplomerat önskades ett miljövänligare och energieffektivare alternativ för uppvärmning av lokalen.

 

Läs referensen

PUHZ_SHW140YHA

Tack för din förfrågan. Vi återkommer med offerter till dig inom kort.

Välj kontaktsätt