Y-Systemet

Y-systemets utomhusdel producerar antingen värme eller kyla till inomhusdelarna. Alla inkopplade inomhusdelar arbetar med steglös reglering naturligtvis både i kylfall och värmefall. Utomhusdelen avger eller upptar all energi till inomhusdelarna via utomhusluften.

59391

Ett flexibelt system

 

Med Mitsubishi Electrics unika oljeavskiljningsfunktion, i kombination med patenterad Power Reciver ger denna funktion Y-systemet möjlighet att i princip förlägga rören utan några speciella krav. Detta innebär även att sammanfogning av VRV-systemet kan göras med standard rör och rördelar. Rörlängder och höjdskillnader mellan inomhusdelar regleras via det dimensioneringsprogram som utgör basen vid projektering. Totala rörlängden på YNW-A serien kan designas upp till 1000 m vilket gör systemet en av de mest flexibla på marknaden.

 

Kyla eller värme för behovet i byggnaden

Mitsubishi Electric är en av världens största och ledande kompressortillverkare. På Mitsubishi Electric strävar vi hela tiden att möta marknaden och våra kunders behov av den senaste tekniken och då med högt avancerad inverterteknik. Att använda inverterteknologi gör att våra system hela tiden exakt producerar kyla eller värme för behovet i byggnaden. Våra VRV-system strävar hela tiden att arbeta så effektivt som möjligt så att överkylning och övervärmning undviks. Resultatet av våra VRV-system, blir energibesparingar och miljövinster.

 

Bredaste sortimentet

Mitsubishi Electric erbjuder det bredaste sortimentet av inomhusdelar och applikationer på marknaden. Väggmodeller, takmodeller, golvmodeller infällda modeller med Coanda-effekt som från fabrik är konstruerade att bära tilluft. Mitsubishi Electric kan även erbjuda flera olika typer av kanalanslutna modeller som kan bära stora effekter i värme och kyla.

Kyla och värme i en batterikropp

 

Ventilationsinterface för steglös kyl och värmepumpning i ventilationsaggregat med roterande VVX. I ett och samma batteri kan kunden tillgodose fastighetens behov av kyla och värme och då i en och samma batterikropp.

 

Stort urval av vattenmoduler

Ett stort urval av vattenmoduler för värme- och kylåtervinning till varmvatten, radiatorsystem eller till köldbärarsystem. Mitsubishi Electric kan som den enda på marknaden återvinna/flytta energi till varmvatten/radiatorvatten.

 

Bara den energi som erfordras

Kompressorn i ett inverterdrivet system varierar varvtal och konsumerar därför bara exakt den energi som erfordras. När Y-systemet arbetar i dellast blir verkningsgraden betydligt högre än ett system som arbetar med fast hastighet på kompressorn (on/off). System som arbetar med fast hastighet kan endast arbeta i läge 100%. Eftersom merparten av de flesta system arbetar 95% i dellast, kan de stora besparingar i dellast inte tillgodogöras. Därför har dessa system betydligt högre driftskostnad än ett system med steglös reglering, detta gäller oavsett system i direktexpansionsutförande eller vätskekylaggregat.

52865

citymulti-1

Hög verkningsgrad hela året

 

Den nya City Multi YNW-A serien från Mitsubishi Electric ger full kontroll på anläggningens tillförda energi med IPM teknologi. Vid användande av denna teknik är det möjligt att nära kontrollera byggnadens behov även där ytor inte nyttjas. Kapacitetsreglering kan kontrolleras i så små steg som 1Hz. IPM säkerställer hög verkningsgrad i dellast. IPM tar även hänsyn och kontrollerar de toppar och dalar i belastning som byggnaden har, City Multi systemen levererar därför hög verkningsgrad över hela året både i kyl och värmefall.

Högteknologisk inverterkompressorteknologi

 

Hög verkningsgrad är för Mitsubishi Electric självklart men även andra parametrar styr en bra produkt. Utomhusdelen är den del av systemet som utsätts för de största påfrestningarna. Som standard levereras C4 klass på hölje, växlarytor är antikorrosionsbehandlade med speciell epoxi för att stå emot smutsiga och korrosiva miljöer som t.ex stadsmiljö och havsmiljö. Utomhusdelen är självklart utrustad med högteknologisk inverterkompressorteknologi från vår kompressorfabrik. Fläktkonstruktioner är av senaste konstruktion och naturligtvis även denna inverterdriven. Här har stora resurser lagts på utveckling av fläktbladen, vilket resulterat i stora förbättringar så som verkningsgrad och ljudnivåer. Resultatet är att YHM-A serien är en av de tystaste utomhusdelarna på marknaden.

67860

Garanterad värmedrift ned till -25

 

Ny patenterad kompressorteknik med gas- och vätskeinsprutning sk. Zubadanteknik innebär att man kan värmepumpa ned till -15 grader med bibehållen värmeeffekt samt ha en garanterad värmedrift ned till -25. Med den nya tekniken kan dessa värmepumpar ge mycket hög verkningsgrad vid betydligt lägre utomhustemperaturer.

Reducerar elinstallation

 

Startströmmen på Mitsubishi Electric VRV system ligger endast på 8A vilket reducerar elinstallationen till ett minimum. Huvudsäkring behöver inte ta hänsyn till stora AC kompressorers startströmmar. Detta i sin tur innebär att kunden kan välja en lägre avsäkring (servis) och därmed lägre fasta kostnader under fastighetens livstid på sitt el-abonnemang. I hårt belastade elnät med dåliga kortslutningsimpedanser är dessa aggregat mycket fördelaktiga.

67861

CityMulti

M-Net kommunikationsslinga

 

Även om man designar och installerar ett energieffektivt system är det ofta den mänskliga faktorn eller undermåliga styr-/övervakningssystem som gör att utfallet inte blir vad man kalkylerat. För varje grad som temperaturen varierar mot inställt börvärde kan energikostnaderna öka med upp till 5%. Mitsubishi Electric levererar i systemet ett komplett styrsystem via sin M-Net kommunikationsslinga.

 

Samtliga inomhusdelar och kontroller adresseras och ger användaren/brukaren oanade möjligheter att konfigurera zoner mm. Färdiga energisparfunktioner finns programmerade i kontrollerna som automatiskt styr anläggningen utan övervakning eller att du närvarar. Möjlighet att mäta el-, vatten- och gasförbrukning via PI-kontroll.

 

Övervakning av externa funktioner så som ljus, dörrkontakter, kortläsare via vår DIDO-kontroll. Loggningsfunktioner via AI-kontroll, där fukt och temperatur kan övervakas.

Centralkontroll

 

Centralkontrollen AE-200E ger en visuell bild via sin LCD-skärm och kan enkelt kopplas upp på Internet via din egen webbläsare (Explorer). Alltså behövs inga speciella licenser som skall uppdateras eller som kostar anläggningsägaren tid och pengar. Interface för uppkoppling till övergripande styrsystem finns färdiga för de flesta förekommande protokoll (LonWorks, MODBUS, BACnet, EIB mm.)

 

För mer information om produkten och systemmöjligheter, är Ni välkommna att kontakat oss på Mitsubishi Electric så hjälper vi Er.

54655

Tillhörande produkter

Inomhusdelar

Utomhusdelar

Tillbehör

Laddar dokument

Inga resultat!

Använd sorteringsfunktionen ovan för att filtrera bland produkterna

Dokument

Tack för din förfrågan. Vi återkommer med offerter till dig inom kort.

Välj kontaktsätt